"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Швейцарія відкриє "банківську таємницю"

Середа, 10 серпня 2011, 20:57

Німеччина і Швейцарія завершили тривалу суперечку щодо німецьких ухильників від сплати податків, які тримали свої гроші у швейцарських банках, зберігаючи анонімність.

Вже з 2013 року Швейцарія братиме з них податки, повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з угодою, підписаною в Берні в середу, Швейцарія виплатить Німеччини 2,5 млрд. франків у вигляді компенсації за податкові втрати.

Крім цього, швейцарські банки почнуть брати податок з громадян Німеччини за зберігання коштів на рахунках, а дохід від цього направляти до Берліна.

Реклама:

Як оголосило міністерство фінансів Швейцарії, згодом ці суми будуть відшкодовані банкам з виплачуваних їх клієнтами податків.

Згідно з повідомленням прес-служби міністерства фінансів Швейцарії, ця угода не тільки забезпечить захист недоторканості інформації банківських клієнтів, а й реалізацію законних податкових вимог.

Надалі банки Швейцарії стягуватимуть спеціальний податок також з відсотків, дивідендів і приросту капіталу на офшорних рахунках громадян Німеччини.

Йдеться про фіксований розмір податку на рівні від 19 до 34 відсотків, залежно від особливостей та суми вкладу.

Податкові надходження передаватимуть міністерству фінансів Німеччини, при цьому дані про клієнтів, які виплатили податок, не викриватимуть приватних даних та імен.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: