"Укртелеком" позбудеться мобільного сервісу

Середа, 10 серпня 2011, 17:33

Колишній державний оператор зв'язку "Укртелеком" має намір продати свій підрозділ мобільного зв'язку за допомогою аукціону.

Про це заявив голова правління компанії Георгій Дзекон, пише газета "Дело".

За його словами, "Укртелеком" уже підписав договір із фінансовим консультантом - компанією Akira Partners, яка організовує продаж мобільного підрозділу компанії.

Дзекон поінформував, що уже отримані всі необхідні рішення щодо створення підприємства, в яке виділяються всі активи Utel.

Реклама:

У компанії очікують, що найближчим часом глава ФДМ погодить ці дії.

За словами Дзекона, компанія уже отримала 6-7 заявок від претендентів на участь в аукціоні.

Вони отримують доступ до конфіденційної інформації про актив для його оцінки.

Планується, що перший тур аукціону відбудеться вже в кінці серпня.

Голова "Укртелекому" не зміг спрогнозувати суму продажу, обмежуючись твердженням, що компанія буде намагатися отримати за свій мобільний бізнес максимальну суму.

Як відомо, раніше представники менеджменту компанії заявляли, що прогнозована ціна продажу - більше 25% від вартості чистих активів "Укртелекому" станом на кінець 2010 року.

Враховуючи, що цей показник становить 6,5 млрд. гривень, за мобільний бізнес компанії австрійський акціонер розраховує отримати не менше 1,6 млрд. гривень, або 200 млн. доларів.

За інформацією джерел видання, за продаж компанії з ексклюзивною 3G ліцензією акціонери "Укртелекому" мають намір виручити навіть більше - не менше 500 млн. доларів.

Серед претендентів на Utel є мобільні оператори з України, а також іноземні компанії - з Європи та Росії.

Керівництво "Укртелекому" стверджує, що виходом на український телеком-ринок цікавляться великі профільні інвестори, які мають досвід заходу на ринки країн СНД.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: