Екс-міністр: Тимошенко мала право надіслати директиви Дубині

Середа, 10 серпня 2011, 16:21

Екс-міністр юстиції Микола Оніщук заявляє, що у 2009 році Юлія Тимошенко, обіймаючи посаду прем'єр-міністра, мала право письмово повідомити тодішнього міністра палива та енергетики Юрія Продана та керівництво НАК "Нафтогаз Укораїни" про результати своїх переговорів з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним.

Про це Оніщук заявив у середу під час допиту у суді як свідок у кримінальній справі щодо газових угод 2009 року, відповідаючи на запитання Тимошенко, повідомляє агентство УНІАН.

"Офіційними листами Ви маєте право інформувати міністра і керівника державної монополії про результати переговорів", - сказав Оніщук.

Водночас, екс-міністр юстиції підкреслив, що чинне на той момент законодавство не визначало чіткої форми офіційного листа.

Реклама:

"Я не виключаю, що офіційний лист може бути оформлений як директиви чи навпаки - директиви, як офіційний лист", - додав він.

Оніщук також додав, що згідно з регламентом Кабінету міністрів прем'єр-міністр має право вести офіційне листування з членами уряду і керівниками інших органів державного управління щодо координації позиції на переговорах.

Проте, за його словами, закон про міжнародні договори не передбачає такої норми.

"Якби переговори (між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром") завершились би підписанням міжнародної угоди, Ви мали б отримати директиви уряду. Схвалення директив уряду для угоди між двома господарюючими суб'єктами не є обов'язковим", - зазначив екс-міністр юстиції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!