"Антонов" призупинив роботи за iракським контрактом

Середа, 10 серпня 2011, 15:27

ДП "Антонов" призупинило роботи за контрактом на виробництво та постачання до Iраку легких транспортних Ан-32 до отримання оплати за вже виконанi в iнтересах iракської сторони роботи.

Про це заявив голова ДАК "Антонов", президент - генконструктор ДП "Антонов" Дмитро Кiва в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

Коментуючи достовiрнiсть ускладнень у реалiзацiї контракту, якi були озвучені у ЗМI, та ймовiрнi термiни постачання української авiатехнiки до Iраку, Кiва наголосив, що ДП "Антонов" у повному обсязi виконало свої зобов'язання за контрактом, але через певнi причини вже зазнає збиткiв за контрактом у розмiрі близько 50 млн. доларів.

При цьому термiн постачання авiатехнiки залишається вiдкритим.

Реклама:

"Для нас це питання не врегульоване. Ми пiдписували контракт з "Укрспецекспортом". Контракти, якi попереднє керiвництво держкомпанiї пiдписало з нами i з iракською стороною, дещо вiдрiзняються в частинi умов. Ми, наголошую, повнiстю виконали умови нашого контракту з держкомпанiєю. Три лiтаки Ан-32 повнiстю готовi до передачi замовниковi", - повiдомив вiн.

"Сьогоднi ми зазнаємо величезних збиткiв через те, що лiтаки стоять. Хоча майже готовi ще двi машини, ми пригальмували роботи до отримання оплати", - наголосив Ківа.

"У переговорах з iракською стороною ми не беремо участi, оскiльки є стороною контракту з "Укрспецекспортом", - додав вiн.

Як повідомлялося, у 2009 роцi дочiрнє пiдприємство держкомпанiї "Укрспецекспорт" - держпiдприємство "Спецiалiзована зовнiшньоторговельна фiрма "Прогрес" - уклало контракт з Iраком на суму понад 550 млн. доларів, який, як передбачається, має стати одним iз серiї пiдготовлюваних угод у сферi ВТС мiж Україною та Iраком.

Контракт передбачає постачання протягом трьох - трьох з половиною рокiв понад 400 одиниць бронетехнiки, зокрема БТР-4, шести легких транспортних лiтакiв Ан-32, а також надання послуг iз ремонту авiацiйної технiки.

Серед основних виконавцiв контракту - Харкiвське конструкторське бюро машинобудування iм. Морозова (ХКБМ), Харкiвське конструкторське бюро з двигунобудування (ХКБД), держпiдприємство "Завод iм. Малишева", ДП "Антонов".

Початок постачань авiатехнiки був запланований на 2011 рiк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: