Італія позичила 6,5 мільярда євро

Середа, 10 серпня 2011, 13:34

Італія в середу розмістила векселя строком на рік на 6,5 мільярда євро, при цьому вартість запозичення для країни впала.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Папери розміщені під прибутковість 2,95% річних порівняно з 3,67% річних на попередньому аукціоні, що відбувся 12 липня, передає "Інтерфакс".

Попит на векселі перевищив пропозицію в 1,94 рази в порівнянні з 1,55 рази на липневому аукціоні.

Реклама:

Прибутковість десятирічних облігацій Італії впала на цьому тижні на 100 базисних пунктів після того, як ЄЦБ почав викуповувати італійські та іспанські бонди.

До початку викупу процентні ставки з цих паперів піднімалися до рекордних рівнів у зв'язку з побоюваннями, що країни стануть новими жертвами європейської боргової кризи.

Прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі погодився прискорити реалізацію заходів бюджетної економії та збалансувати бюджет країни в 2013 році - на рік раніше, ніж планувалося, щоб отримати підтримку ЄЦБ.

Спред прибутковості десятирічних італійських паперів щодо німецьких бондів з аналогічним терміном обігу скоротився в середу на 3 базисних пункти (б.п.) - до 278 б.п.

Спред досягав рекордних 416 б.п. 5 серпня і знизився з цього моменту на 138 б.п.

Недавнє зростання доходностей італійських держоблігацій викликало побоювання щодо платоспроможності країни, борг якої на кінець 2010 року становив 1,8 трильйона євро, ставши другим за величиною в єврозоні.

Італії в 2011 році потрібно погасити казначейські векселі на 75 мільярдів євро, і країні необхідно залучити близько 80 мільярдів євро за рахунок продажу нових паперів.

У вересні країні належить погасити папери на 46 мільярдів євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!