"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ в Одесі торгуватиме ще й добривами росіян

Середа, 10 серпня 2011, 11:17 -

Компанія Ostchem Дмитра Фірташа і російські "Мінудобрєнія" будуть співпрацювати в сфері продажу мінеральних добрив а також в експлуатації аміакопроводу "Тольятті-Горлівка-Одеса".

Про це повідомляє прес-служба Фірташа.

За словами Фірташа, якого цитує прес-служба, торгова компанія NF Trading, афільована з Ostchem, буде продавати не тільки українські мінеральні добрива, а й ті, які виробляє ВАТ "Мінудобрєнія".

В повідомленні наголошується, що сторони, таким чином, страхують себе від демпінгу на зовнішніх ринках.

Реклама:

"Щоб уникнути суперечок та з метою забезпечення безперебійних поставок продукції за кордон, Ostchem і "Мінудобрєнія" також визначили порядок експлуатації та завантаження аміакопроводу "Тольятті-Горлівка-Одеса", до якого підключені "Мінудобрєнія" і ВАТ "Концерн Стирол" Фірташа", - повідомляє прес-служба.

Кінцевий пункт аміакопроводу ВАТ "Одеський припортовий завод" перевалює добрива в порту "Південний".

Порт "Південний" є єдиним подібним спорудженням на Чорному морі і одним з трьох світових торговельних портів з експорту аміаку і карбаміду.

З "Південного" продукція експортується в США, Європу, Латинську Америку і країни Середземномор'я.

"Важливою умовою співпраці стала відмова сторін від лобіювання введення додаткових торгових бар'єрів на поставку продукції на ринки України і Росії, що допоможе виключити необгрунтоване збільшення цін на мінеральні добрива на внутрішніх ринках", - резюмує прес-служба Фірташа.

Як повідомлялося, структури російського підприємця Аркадія Ротенберга купили "Мінудобрєнія", які хотів купити Фірташ.

Крім того росіянин планує брати участь в конкурсі з продажу Одеського припортового заводу в рамках розвитку бізнесу з виробництва добрив.

Як відомо, в Україні чотири з шести виробника азотних добрив належать Group DF Дмитра Фірташа, п’ятий – "Дніпроазот" – контролюється групою "Приват" Ігоря Коломойського, шостий – Одеський припортовий завод – поки що належить державі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: