"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німці в суді "вибиватимуть" нову ціну газу з "Газпрому"

Понеділок, 1 серпня 2011, 18:31

Німецький концерн E. On вирішив звернутися до арбітражу для вирішення питання про ціну на газ, що поставляється "Газпромом".

Про це "Інтерфаксу" повідомив заступник гендиректора "Газпром експорту" Сергій Челпанов.

"В результаті тривалих переговорів між E. On і "Газпром експортом" з 1 січня 2010 року були внесені зміни в формулу, за якою визначається ціна природного газу, що поставляється цій німецькій компанії", - заявив він.

"Всього через місяць E. On звернулася з новим вимогою переглянути ці ціни. Переговори тривали більше року, але домовленість не була досягнута. Тоді наші німецькі партнери вирішили звернутися до арбітражних процедур, що передбачається контрактом", - підтвердив він.

Реклама:

Челпанов відзначив, що "таке звернення не означає розриву переговорних відносин". "Ми виходимо з того, що пошук рішення буде продовжений", - додав він.

10 днів тому італійська Edison зуміла домовитися про перегляд ціни за довгостроковим контрактом на постачання газу з РФ з урахуванням "змінених ринкових умов".

Edison купує газ у компанії Promgas - спільного підприємства "Газпрому" і італійської Eni - в обсязі близько 2 мільярдів кубометрів в рік.

Переговори про перегляд ціни з Edison почалися в кінці 2008 року на її вимогу.

Не досягнувши результату в переговорах, Edison звернулася до суду в серпні 2010 року, досягнення зазначеної угоди скасовує судові процедури.

Як повідомлялося, німецький енергоконцерн E. ON підтвердив інформацію, яка з'явилася в німецькому виданні Focus, про те, що переговори з російським газовим холдингом "Газпром" про зниження цін на газ в рамках довгострокових контрактів перебувають на межі провалу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!