"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртрансгаз" заповнив трубу грошима

Понеділок, 1 серпня 2011, 10:37

ДК "Укртрансгаз", яка входить в структуру держхолдингу "Нафтогаз України", у січні-червні 2011 року збільшила освоєння капітальних інвестицій в 2,9 разу у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року - до 830,9 млн. гривень.

Виконання плану за цим показником за перше півріччя 2011 року складає 105%, пише газета "Экономические известия" із посиланням на прес-службу "Укртрансгазу".

У прес-службі Міненерговугілля, якому підконтрольне на урядовому рівні управління НАК "Нафтогаз України", виданню повідомили, що в перспективі планується також збільшення держхолдингом капвкладень у підвищення ефективності системи обліку газу, щоб зменшити операційні витрати на транспортування палива магістральними газопроводами і газопроводами-відводами.

Аналітик інвесткомпанії "Профіт Гарант" Сергій Дубов вважає, що такий захід має бути реалізований "Нафтогазом" найближчим часом.

Реклама:

"Це дозволить виключити можливість необґрунтованих звинувачень з боку "Газпрому" в незаконному відборі газу", - сказав експерт.

Він не виключає, що якщо Україна і Росія до жовтня не зможуть погодити нові умови постачання газу на український ринок, які дозволять знизити його вартість, то стосунки між країнами загостряться на політичному та економічному рівні.

За даними ВАТ "Укргазпроект", на території Україні більше 95% газу, який транспортується магістральними газопроводами, і близько 80% споживаного газу вимірюється опосередкованим методом зміни перепаду тиску, який дає похибку в 1,2-5%.

Сучасні високоточні газові лічильники в Україні використовуються лише на двох газовимірювальних станціях - "Гребеники" і "Теково".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!