Долар дорожчає до більшості валют

Понеділок, 1 серпня 2011, 09:45

Курс долара до більшості світових валют, включаючи швейцарський франк і японську єну, росте в ході торгів у понеділок після досягнення рамкової угоди про підвищення ліміту держборгу США.

Адміністрація США і лідери Конгресу після багатьох місяців безуспішних пошуків компромісу досягли в неділю ввечері рамкової угоди про підвищення ліміту держборгу на 1 трлн. доларів і двоступеневе зниження держвидатків на загальну суму приблизно в 2,5 трлн. доларів за 10 років повідомляє агентство Bloomberg.

"Угода щодо ліміту держборгу природно забрала на себе всю увагу ринку, тому поява більш чіткої перспективи вельми позитивна", - вважає старший аналітик Mizuho Trust & Banking Co. в Токіо Масахіде Танака.

Разом із тим, в парі з євро долар стабілізувався приблизно у закриття минулого тижня, оскільки все ще існують побоювання, що схвалення угоди в Палаті представників затягнеться через невдоволення демократів.

Реклама:

Курс євро на 9:00 у понеділок склав 1,4391 долара проти 1,4398 долара за євро за підсумками торгів у Нью-Йорку 29 липня.

У парі зі швейцарським франком долар торгується біля 79,24 сантима проти 78,55 сантима за долар у п'ятницю, коли був зафіксований рекордний мінімум американської нацвалюти - 78,51 сантима.

Євро також дорожчає по відношенню до франка, піднявшись на 0,8%, до 1,1406 франка за євро.

Вартість долара відносно японської валюти підвищилася до цього часу з 76,76 єни до 77,48 єни за долар, євро - з 110,96 єни до 111,62 єни за євро.

З початку року долар подешевшав на 7,9%, що є найгіршим результатом для 10 валют розвинених країн, за даними індексів Bloomberg Correlation-Weighted.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: