"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати спростили розподіл надр

Субота, 9 липня 2011, 11:53 -

Верховна рада спростила процедури відведення земельних ділянок у користування для потреб щодо використання надр, у тому числі на умовах оренди.

Внесення відповідних змін до ст. 151 Земельного кодексу підтримали 239 народних обранців.

У разі вилучення або викупу земельних ділянок для потреб, пов'язаних з використанням надр, а також під розміщення об'єктів обслуговування, пов'язаних з видобутком корисних копалин, узгодження такого розташування об'єкта не проводиться.

У разі ініціювання викупу земельної ділянки, інших об'єктів, які на них розміщені, особами, які отримали спецдозвіл на використання надр, фінансування заходів з відчуження ділянок та інших об'єктів нерухомого майна, розміщених на них і перебувають у власності фізичних або юридичних осіб може здійснюватися за рахунок коштів таких осіб.

Реклама:

При передачі викуплених ділянок у державну чи комунальну власність в оренду, для розміщення та обслуговування об'єктів, пов'язаних з видобутком корисних копалин особам, які отримали ліцензію на використання надр, такі особи мають право на зменшення орендної плати за такі земельні ділянки в межах виплачених ними коштів, проте не нижче мінімального розміру орендної плати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: