"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати дозволили аеропортам не платити за імпорт

П'ятниця, 8 липня 2011, 16:22

Верховна рада звільнила аеропорти міст, що приймають "Євро-2012", від сплати ввізного мита при закупівлі обладнання для аеродромів, а також для наземного обслуговування.

За закон про внесення змін до закону "Про єдиний митний тариф" в п'ятницю проголосували 250 народних депутата з 345, що зареєструвалися в залі засідань.

Закон звільняє аеропорти міст, що приймають "Євро-2012", від сплати ввізного мита при закупівлі обладнання для аеродромів, термінальних комплексів і наземного обслуговування.

Встановлюється, що від ввізного мита звільняються до 1 вересня 2012 року товари, які не виробляються в Україні або виробляються, але не відповідають технічним характеристикам світового рівня і вимогам міжнародних організацій цивільної авіації, які ввозяться на митну територію України під митним режимом імпорту з метою їх використання для будівництва та обладнання аеропортів, які є об'єктами "Євро-2012".

Крім того, закон встановлює, що тимчасово до 1 вересня 2012 року звільняються від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію зазначених товарів.

Закон передбачає, що при порушенні використання таких товарів або ж при відчуженні їх на митній території України до платників податків застосовуються штрафні фінансові санкції.

Реклама:

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!