"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Каськів вважає, що олігархи мали б взяти участь у LNG-терміналі

П'ятниця, 8 липня 2011, 16:11 -

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів вважає, що через газотранспортну систему формуються політичні клани.

Про це він сказав в інтерв'ю "Економічні правді".

"Поки у нас одна труба входить в Україну, у нас буде одна ціна - не економічна, а політична. Всі будуть намагатися на цій трубі нажитися, а звідси - формування політичних кланів. Всі вони виникли на цій трубі. Вся політична система на цьому побудована", - обурився він.

За його словами, "LNG-термінал - це швидке рішення, воно дозволить і реекспорт робити. Крім нього, це шельф та сланець. В сумі це дозволить нам протягом трьох-п'яти років забезпечити повну енергетичну незалежність".

Реклама:

На переконання чиновника, українські фінансово-промислові групи, які володіють якимсь виробництвом, мали б взяти участь у реалізації цього проекту.

"Було б дуже перспективно і правильно, щоб фінансово-промислові групи, які володіють якимсь виробництвом, взяли участь у реалізації цього проекту. Проте я абсолютно переконаний, що стратегічними партнерами тут будуть міжнародні компанії", - підкреслив Каськів.

"Хоча українські фінансові групи є найбільш ймовірними споживачами цього газу (LNG-термінал - ЕП)", - резюмував Каськів.

Каськів нагадав, що в цьому проекті буде робитися акцент стратегічному партнері, який одночасно є власником ресурсу.

"У нас є арабські, азійські компанії, європейські та американські транснаціональні корпорації. Я їх не називаю лише з однієї причини: якщо я почну виокремлювати якісь компанії, це буде виглядати як створення преференцій. Є 34 компанії", - нагадав чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: