Каськів запевняє, що LNG-термінал не зіпсує "Газпрому" гру

П'ятниця, 8 липня 2011, 15:26 -

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів заявляє, що термінал з прийому зрідженого природного газу будується не на противагу Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю "Економічній правді".

"Я не думаю, що LNG-термінал робиться на противагу Росії. Мети зіпсувати росіянам гру чи діяти проти "Газпрому" нема", - заявив він.

За його словами, мета будівництва LNG-терміналу - ефективна і конкурентоздатна економіка України, ринкове ціноутворення на енергоносії.

Реклама:

"Мені здається, що LNG-термінал якнайкраще забезпечує цей ефект", - додав він.

Раніше Касіків, після реалізації проекту будівництва терміналу України зможе до 2015 року зменшити імпорт трубопровідного газу до 27,4 мільярда кубометрів газу на рік, а до 2020 року потреба в імпорті скоротиться до 17,6 мільярда кубометрів газу.

Як повідомлялося, держпідприємство "Національний проект LNG-Термінал" оголосило тендер на розробку ТЕО будівництва терміналу з прийому зрідженого природного газу.

Заявки на участь приймаються до 10:00, 8 серпня, йдеться в оголошенні  держпідприємства.

Розкриття конвертів відбудеться 8 серпня о 13:00.

Термінал з прийому зрідженого газу, який планується побудувати в Україні до 2014 року, може бути розташований або в районі порту "Південний", або біля Очакова, або в Березанському лимані, або на морській платформі.

Основними постачальниками газу на цей термінал, як очікується, будуть Азербайджан, Катар та країни Північної Африки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: