Янукович побачив зростання у падінні

П'ятниця, 8 липня 2011, 13:24

Обвалу курсу гривні не буде.

Про це на прес-конференції у п'ятницю заявив президент Віктор Янукович, відповідаючи на питання про побоювання деяких експертів щодо обвалу національної валюти у вересні.

"Що стосується валюти. У нас немає ніяких підстав вважати, що буде коливання курсу. І чому - я вам скажу. Тому, що зараз ми маємо золотовалютні резерви Національного банку близько 37,5 млрд. доларів", - сказав він.

"Є динаміка зростання. І до кінця цього року, як кажуть, якщо Бог дасть нам, ми будемо мати близько 40 мільярдів", - наголосив Янукович.

Реклама:

Президент нагадав, що на початку 2010 року всі золотовалютні резерви "були трошки більше 26 мільярдів".

"Тобто, нам за півтора року вдалося збільшити більше 11 мільярдів золотовалютних резервів за ці півтора року", - наголосив він.

Також, за словами глави держави, міцність української валюти базується на стабільності української банківської системи.

"Банківська система зараз працює стабільно. Ми робимо все для того, щоб утримати стабільність банківської системи і по-різному відносяться громадяни до роботи з МВФ, але я хочу сказати, що ми не припиняли роботу з МВФ, що є ознакою стабільності української банківської системи і також є ознакою того, що світова фінансова спільнота з довірою відноситься до фінансової системи України", - наголосив Янукович.

Як повідомлялося, у середині травня 2011 року міжнародні резерви України досягли історичного максимуму, перевищивши рівень 39 млрд. гривень, але пізніше НБУ активно продавав валюту на міжбанку, протидіючи ослабленню гривні.

Скорочення золотовалютних резервів на 1 червня становило 1,3%.

У червні міжнародні резерви скоротилися ще на на 333,77 млн. доларів, або на 0,9%, - до 37,584 млрд. доларів.

Голова НБУ Сергій Арбузов навесні прогнозував, що міжнародні резерви до кінця 2011 року досягнуть розміру близько 40 млрд. доларів, але вже у червні повідомив погіршений прогноз - близько 38 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!