"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко: Тимошенко не називала ціну на газ

П'ятниця, 8 липня 2011, 11:39

Екс-президент Віктор Ющенко заявив, що Юлія Тимошенко не називала йому ціну російського газу перед підписанням газового контракту у 2009 році.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

Коментуючи інформацію про те, що Тимошенко сказала йому перед відльотом до Москви, що середня ціна газу по року буде 250 доларів за тисячу кубометрів, Ющенко сказав: "Ні, Юлія Володимирівна жодну ціну не називала".

"Вона назвала один параметр: "Віктор Андрійович, сьогодні про ціну рано говорити, але вона буде дешевша від ринкової на 20%", - сказав він.

Реклама:

За його словами, "це не знижка, це фальсифікація".

"Уявіть, я проводжу РНБО після підписання, а на РНБО не фігурувала ні угода, ні додаток до угоди, бо прем'єр-міністр їх не подала. Я отримав договір через 10 днів після цього, зі спецджерел, але не від уряду. І тоді виплила ця ціна 450 доларів", - сказав Ющенко.

Відповідаючи на питання, чому він не відкликав з переговорів екс-главу Нафтогазу Олега Дубину, екс-президент сказав: "Вибачте, закінчився 2008 рік, договору на постачання газу немає. Чому я маю відкликати людину, коли вона не виконала свою функцію?".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: