Янукович погодився взяти гроші ЄБРР на автодороги

П'ятниця, 8 липня 2011, 09:38

Президент Віктор Янукович підписав закон, який передбачає отримання 450 млн. євро кредиту від ЄБРР на реконструкцію та ремонт автодоріг, що ведуть до Києва.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті глави держави.

Закон "Про ратифікацію Кредитної угоди (Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на під'їздах до м. Київ (пан'європейські коридори) між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку" Верховна рада ухвалила 15 червня.

Відповідно до документа, Державна служба автомобільних доріг ("Укравтодор") є головним розробником та виконавцем спільного з Європейським банком реконструкції та розвитку Проекту "Покращання транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на під'їздах до м. Київ".

Реклама:

З цією метою передбачається залучити кредитні ресурси від ЄБРР в обсязі 450 млн. євро (загальна сума кредиту 900 млн. євро, на умовах співфінансування ЄІБ у розмірі 450 млн. євро) на реалізацію масштабного проекту з реконструкції та капітального ремонту ділянок 6 автомобільних доріг, що ведуть до міста Києва.

Серед доріг, які увійшли до проекту: М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі, М-05 Київ - Одеса, М-06 Київ - Чоп, М-07 Київ - Ковель - Ягодин, Н-01 Київ - Знам'янка, Р-02 Київ - Іванків - Овруч.

Нині це один із пріоритетних інвестиційних проектів, який передбачається реалізувати у два етапи за рахунок коштів двох траншів позики від ЄБРР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: