Золото встановило двотижневий рекорд

Четвер, 7 липня 2011, 16:35

Ф'ючерси на золото за підсумками середи досягли максимального показника за останні два тижні.

Як пише MarketWatch, світові фінансові проблеми, зав'язані з держзаборгованістю, підтримали вартість золота другу сесію поспіль, інформує "Інтерфакс-Україна".

Серпневі ф'ючерси на золото в середу на нью-йоркському майданчику Comex на закриття торгів коштували 1529,2 долара за тройську унцію, що на 1,1% перевищує показник попередньої сесії і є максимальним значенням з 22 червня.

При цьому в ході сесії вартість контрактів досягала позначки 1534,5 долара за унцію.

Реклама:

"Боргові проблеми в Європі та США відіграють велику роль у зростанні ціни на золото на цьому тижні", - сказав провідний аналітик в секторі металургії USAGold-Centennial Precious Metals Inc. Пітер Грант.

У понеділок агентство Standard Poor's оголосило, що реінвестування фінансовими компаніями надходжень від погашаються грецьких держоблігацій в нові боргові зобов'язання країни може привести країну до стану "вибіркового дефолту".

А у вівторок агентство Moody's Investors Services знизило рейтинг Португалії відразу на два щаблі - до рівня, який є нижче інвестиційного.

На думку експертів, незважаючи на рішення Народного банку Китаю про продовження підвищення рівня базових ставок, основна увага ринку прикута до вирішення боргових проблем в Європі і США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!