"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЕ дала ліцензію підприємству, яке пов'язують з Клюєвим

Четвер, 7 липня 2011, 16:28

НКРЕ видала ліцензію на виробництво електроенергії геліоелектростанціі "Омао Солар" терміном дії 20 років.

Відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні в четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив представник компанії Сергій Надточій, станція розташована у районі Охотнікове, Крим, на орендовану на 49 років земельну ділянку.

Потужність станції становить 20 МВт, зараз проводиться її підключення до електромереж.

Реклама:

За даними представника "Омао Солар", окупність станції з урахуванням продажу електроенергії за "зеленим" тарифом складе близько 7 років.

По сусідству зі станцією "Омао Солар" компанія Activ Solar, що є девелопером проекту, почала будівництво другої черги геліоелектростанціі.

Як повідомлялося, на початку червня Activ Solar завершила будівництво і приступила до воду в експлуатацію 1-ї черги геліоелектростанціі в Охотніково потужністю 20 МВт.

Перша черга станції зареєстрована на ТОВ "Омао Солар", об'єкт оснащений 90 тисяч кристалічних модулів, займає площу 40 га.

"Омао Солар" вироблятиме 25 тисяч МВт-год електроенергії на рік, якої досить для покриття потреб близько 5 тисяч домогосподарств.

При цьому запуск першої черги станції дозволить скоротити до 20 тисяч тонн викидів вуглекислого газу на рік.

Activ Solar реалізує масштабні проекти будівництва сонячних електростанцій на півдні Україні, в 2010 році компанія побудувала геліоелектростанцію пікової потужністю 7,5 МВт у джерельній.

Компанія Activ Solar також володіє українським підприємством-виробником полікристалічного кремнію, використовуваного для потреб фотовольтаїки - ПАТ "Завод напівпровідників".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!