"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У червні Україна імпортувала газ за цінами травня

Четвер, 7 липня 2011, 14:09

У червні 2011 року Україна імпортувала природний газ за двома цінами: 280 доларів за тисячу кубометрів і 297,58 долара за тисячу кубометрів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Митна вартість червневих партій природного газу, заявлених декларантами, в перерахунку на тисячу кубометрів становить 280 доларів у першому-шостому випадках і 297,58 доларів у сьомому випадку відповідно", - сказано в повідомленні.

Таким чином, коригуючий коефіцієнт до ставок рентної плати за видобутий в Україні природний газ (у тому числі нафтовий (попутний)), який не використовується для потреб населення, за квітень склав 1,6452.

Реклама:

Як повідомлялося, у травні 2011 року, Україна імпортувала газ також за двома цінами: 280 доларів за тисячу кубометрів і 297,58 доларів за тисячу кубометрів, у квітні - за трьома цінами: 280 доларів за тисячу кубометрів, 296 доларів за тисячу кубометрів і 297,58 доларів за тисячу кубометрів.

Раніше бізнесмен Дмитро Фірташ заявив, що з квітня контрольована ним група хімічних компаній Ostchem Group почала імпорт середньоазійського газу для своїх хімічних підприємств в Україні.

Ціну імпорту він не уточнив, але зазначив, що вона нижча, ніж ціна газу, який постачається НАК "Нафтогаз України" російським "Газпромом".

Як відомо, в першому кварталі 2011 року ціна імпортного газу для України становила близько 264 доларів за тисячу кубометрів, у другому кварталі - 297 доларів за тисячу кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!