Держава заборгувала шахтарям майже 7 мільйонів

Четвер, 7 липня 2011, 11:07

На підприємствах вугільної промисловості, підпорядкованих Міністерству енергетики та вугільної промисловості, станом на 5 липня 2011 сума боргу із зарплат перед працівниками становить 6,573 млн. гривень.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на дані Профспілки працівників вугільної промисловості.

При цьому обов'язкових нарахувань на заробітну плату минулих періодів до Пенсійного фонду України та фондів соціального страхування не перераховано у розмірі 891,888 млн. гривень, завважили у профспілці.

До того ж за травень працівникам вуглепрому поки ще не виплатили 21,594млн. гривень.

Реклама:

Ця сума, якщо її не перерахують, перейде в розряд заборгованості через місяць після останнього обов'язкового дня її виплати, поки вона вважається "залишком до виплати за травень".

Залишок за обов'язковими платежами до фондів у травні становить 23,233млн. гривень.

Заборгованості із заробітної платні на діючих вугледобувних підприємствах, підпорядкованих галузевому міністерству, немає, однак ці підприємства недоплатили до ПФУ і фондів соцстраху 862,5 млн. гривень.

Зокрема, борг у Донецькій області становить 413,8 млн. гривень, у Луганській області - 320,8 млн. гривень, У Львівській - 115,8 млн. гривень, на Волині - 12,1 млн. гривень.

Ситуація із "залишком до виплати за травень" на діючих вугледобувних підприємствах така: на руки шахтарям ще не виплатили 11,182 млн. гривень.

Ця сума розділилася між Донецькою (недоплачено 31 млн. гривень) і Луганською (гірникам повинні виплатити ще 11,151 млн. гривень) областями.

У Львівському і Волинському вугільних регіонах за травень заробітна плата виплачена трудящим цілком.

Залишок за обов'язковими платежами до фондів у травні на діючих вугледобувних підприємствах становить 9,883 млн. гривень.

В організаціях шахтобудівного комплексу заборгованість із зарплати становить 6,404 млн. гривень, борги до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування - 26,97 млн. гривень.

У "залишок до виплати за травень" ще перебуває 2,571 млн. гривень заробітної плати шахтобудівників, а також 1,68 млн. гривень обов'язкових відрахувань.

Заборгованість із зарплат на шахтах III групи становить 169 тис. гривень, борг перед фондами - 3,222 млн. гривень.

Травневий залишок до виплати гірникам - 7,841 млн. гривень, до ПФУ і фондів соцстраху - 11,67 млн. гривень.

Повністю виплачена заробітна плата працівникам і немає заборгованості по нарахуваннях на підприємствах, що займаються реструктуризацією шахт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: