"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Митників Тимошенко випустили за "здачу" екс-прем'єра?

Четвер, 7 липня 2011, 10:40

Колишні чиновники митниці Анатолій Макаренко і Тарас Шепітько дають докладні свідчення, в тому числі й щодо Юлії Тимошенко.

Про це пише газета "Сегодня" з посиланням на джерело в Генпрокуратурі.

Як відомо, у вівторок Макаренка і Шепітька, які проходять у справі про розмитнення газу за часів уряду Тимошенко, звільнили з-під варти.

"Немає в прокуратурі також даних, що вони збираються кудись поїхати. Тому ГПУ не стала подавати апеляцію на рішення суду про звільнення їх з-під варти", - йдеться у публікації.

Реклама:

За даними видання, суд, ухвалюючи рішення про звільнення підслідних, ґрунтувався на проханнях адвокатів, стані здоров'я підслідних, а також на тому, що за Макаренка просила група російських адміралів як за колишнього командира підводного човна.

Водночас один з депутатів БЮТ розповів газеті, що Макаренка і Шепітька "випустили не в обмін на те, що вони "здадуть" Юлю".

"Просто у владі чи біля неї знайшлася людина, який пояснив, що це занадто дрібні фігури, щоб на них витрачати час. На процес над Тимошенко це ніяк не вплине", - сказав депутат.

Крім того, джерело в генпрокуратурі повідомило, що у екс-заступника глави "Нафтогазу" Ігоря Діденка є реальний "коридор" для втечі до Іспанії.

"А там, за прикладом Данилишина, він може попросити притулок, мотивуючи "політичним підґрунтям" справи. Тому його залишили під вартою", - йдеться у публікації.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!