"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" виплатив 860 мільйонів доларів за газ у червні

Четвер, 7 липня 2011, 10:10

НАК "Нафтогаз України" перерахувала російському ВАТ "Газпром" близько 860 млн. доларів, повністю розрахувавшись за постачання природного газу в червні 2011 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу українського держхолдингу.

Згідно із повідомленням, ціна природного газу в другому кварталі 2011 року становить близько 297 доларів за тисячу кубометрів.

"Нафтогаз України" щомісяця вчасно і в повному обсязі виконує зобов'язання перед "Газпромом" щодо оплати імпортованого природного газу", - підкреслюють в "Нафтогазі".

Реклама:

За даними Центрального диспетчерського управління паливно-енергетичного комплексу, з початку року по 3 липня Україна одержала 28,969 млрд. кубометрів газу, що на 13,826 млрд. кубометрів, або 91,3% більше, ніж за аналогічний період 2010 року.

Як повідомлялося, в січні 2011 року держхолдинг імпортував газ на суму 1,4 млрд. доларів, у лютому - 1,6 млрд. доларів, у березні - 1,25 млрд. доларів, у квітні - 948 млн. доларів, у травні - 950 млн. доларів.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни і є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!