"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У четвер Рада звільнятиме Симоненка та форсуватиме пенсійну реформу

Четвер, 7 липня 2011, 09:09

Верховна рада розгляне в четвер звільнення Валентина Симоненка з посади голови Рахункової палати, а також законопроекти №7455 про пенсійну реформу й №8077 "Про державний земельний кадастр".

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на порядок денний парламенту.

При цьому звільнення Симоненка парламент розгляне першим питанням.

Після цього заплановано затвердження календарного плану наступної, дев'ятої сесії парламенту.

Реклама:

Законопроект про земельний кадастр буде розглянутий після 8 законопроектів і включення в порядок денний сесії низки документів.

Порядком денним передбачається, що законопроект про пенсійну реформу, до якого подана понад тисяча поправок, буде розглядатися на вечірньому пленарному засіданні, з 16:00.

Після нього, останнім питанням Рада планує розглянути в другому читанні законопроект №8346 про державну службу (843 поправки).

Крім цього Рада розгляне в другому читанні законопроекти №8217 про вдосконалення термінології й низки норм Податкового кодексу, №8403, яким пропонується вповноважити президента, Кабінет міністрів і парламент призначати по 3 члени Національної комісії регулювання електроенергетики, Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку, Національної комісії регулювання зв'язку й Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг.

Також порядком денним передбачається розгляд низки ветованих президентом Віктором Януковичем законів.

Зокрема, парламент розгляне вето на обов'язкове узгодження здійснення державних закупівель в одного учасника в Міністерстві економічного розвитку й торгівлі й на оголошення в 2011 році амністії найбільш соціально незахищених засуджених, зокрема, неповнолітніх, вагітних, літніх, інвалідів.

Крім цього запланований розгляд у першому читанні законопроекту №8727, яким пропонується дозволити юридичним особам, що займаються господарсько-комерційною діяльністю (їх об'єднанням), закупівлю за державні кошти без тендерів нафти, нафтопродуктів для подальшого перепродажу або переробки.

Також Рада розгляне призначення низки позачергових місцевих виборів, а також обрання й звільнення суддів.

Як повідомлялося, 5 липня голова фракції Партії регіонів у Верховній раді Олександр Єфремов припускав роботу парламенту над законопроектом про пенсійну реформу 7 липня вночі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!