Росіяни хочуть орендувати у Єжеля тренажер

Середа, 6 липня 2011, 20:03

Міністр оборони РФ Анатолій Сердюков під час зустрічі з українським колегою Михайлом Єжелем звернувся до нього з проханням передати Росії в оренду тренажер для палубної авіації НИТКА.

"Я підписав звернення до міністра оборони України з проханням передати в оренду або в якійсь іншій формі полігон НИТКА для тренувань палубної авіації", - сказав Сердюков, повідомляє "ЛІГАБізнесінформ".

Зі свого боку, Єжель висловив упевненість в тому, що російське прохання буде задоволено. "Я думаю, що питання буде вирішене позитивно. Це серйозна робота, і вона буде виконана", - сказав він.

Міністр зазначив, що даний полігон не представляє такого великого інтересу для України, так як в Україні немає ні авіаносців, ні, відповідно, палубної авіації. Саме тому, вважає він, враховуючи рівень взаємин між двома країнами, рішення буде позитивним.

Реклама:

Нагадаємо, 10 листопада 2010 року Єжель повідомив, що Кабінет міністрів має намір підвищити плату за використання російською авіацією Науково-випробувального тренажерного комплексу авіації у м. Саки, Крим.

Міністр зазначив, що на базі полігону, де знаходиться комплекс НИТКА, планується створити державне підприємство Міністерства оборони, в якому не буде військової частини.

НИТКА - спеціальний наземний навчально-тренувальний комплекс, що імітує палубу авіаносця і призначений для відпрацювання техніки зльоту і посадки літака на авіаносець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: