Українські індекси закрились "в мінусі"

Середа, 6 липня 2011, 19:19

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували падіння.

Індекс ПФТС впав на 0,44%, до рівня 894,97 пункту, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", опустився на 0,3%, опинившись на рівні 2307,09 пункту, повідомляє Fundmarket.

За словами аналітика ІК Велес Капітал Леоніда Майденко, сьогодні інвестори, які очікували підвищення котирувань, були дещо спантеличені.

На світові ринки одна за однією надходили новини, які не сприяють росту.

Реклама:

Також дуже стривожила ринок інформація про підвищення ставки Народним банком Китаю на 0,25%.

"Липень буде не зовсім спокійним місяцем, особливо для сировинних ринків, настає сезон ураганів на американському континенті, метеорологи прогнозують підвищену активність, значить в рух ринків буде вносити свої корективи і природа", - розповів експерт.

На закордонних майданчиках переважала змішана динаміка.

Торги на російських біржах сьогодні почалися з невеликого зростання основних індексів, які протягом дня побували як на позитивній, так і на негативній території, не наважуючись піти далеко від значень відкриття.

Фондові індекси Уолл-стріт знизилися на початку торгів середи через зниження кредитного рейтингу Португалії до "непридатного" та підвищення процентних ставок у Китаї.

На початку торгів Dow Jones знизився на 0,06 відсотка до 12.562,68 пункту, індекс Standard & Poor's 500 опустився на 0,22 відсотка до 1.334,92 пункту, індекс Nasdaq Composite опустився на 0,14 відсотка до 2.821,95 пункту.

У те, що США можуть оголосити дефолт за своїми борговими зобов'язаннями буквально через місяць - вже після 2 серпня, не вірить практично ніхто.

Навіть короткочасна затримка, пов'язана з тимчасовою втратою права Казначейством випускати і розміщувати трежеріс коштуватиме світовій економіці набагато дорожче, ніж криза 2007-2009 років.

Дефолт, нехай і вибірковий за боргами найбільшої економіки світу запустить вбивчу для всіх країн ланцюгову реакцію - адже при неможливості обслуговувати борг і автоматичному зниженні суверенного рейтингу США з боку міжнародних агентств, долар почне знецінюватися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!