Зберігати бензин "Нафтогазу" буде панамський офшор

Середа, 6 липня 2011, 18:42

НАК "Нафтогаз України" за результатами тендеру 24 червня уклав угоду з ТОВ "Європейська інвестиційна фінансова група" на послуги зі зберігання нафтопродуктів вартістю 14,99 мільйона гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Згідно з конкурсною документацією, послуги зі зберігання палива мають надаватись до кінця 2011 року щонайменше 15 нафтобазами по території України.

"Європейська інвестиційна фінансова група" надасть наступні види послуг: "приймання, зберігання та відвантаження в перший місяць зберігання - прогнозована кількість за місяць - 17,142 тисячі тонн, прогнозована кількість до кінця року 119,994 тисячі тонн.

Реклама:

Зберігання та відвантаження в другий та всі наступні місяці зберігання - прогнозована кількість за місяць - 8,571 тисячі тонн, прогнозована кількість до кінця року 59,997 тисячі тонна.

ТОВ "Європейська інвестиційна фінансова група" заснована панамською корпорацією "Люксвілль інк". Директором фірми є Віталій Яценко.

Він також був директором ТОВ "Укрпетролресурс", яке 2010 року виграла аналогічний тендер "Нафтогазу" вартістю 54,81 мільйона гривень.

Засновником "Укрпетролресурсу" була белізька офшорка "ДіСі Кепітал А.Г.".

До Яценко директором ТОВ "Європейська інвестиційна фінансова група" був Андрій Пляцко.

У 2007 році він очолював управління "Укравтогаз", яке керує мережею газових автозаправок "Нафтогазу".

В 2007 році "Нафтогаз України" як і у 2010 році контролювався Юрієм Бойко.

Нагадаємо, цієї весни "Нафтогаз" домовився з російською компанією ТНК-ВР про переробку 1 мільйона тонн російської нафти на Лисичанському НПЗ для створення інтервенційного запасу бензину.

В схемі імпорту нафти в Україну була задіяна панамська фірма Solid Corporation S.A.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!