Цушко подумає про штраф для Коломойського іншим разом

Середа, 6 липня 2011, 16:20

6 липня мало відбутися засідання Антимонопольного комітету щодо накладення штрафу на компанію "Дніпроавіа".

Мова йде про заяву "Міжнародних авіаліній України" на зловживання монопольним становищем авіакомпанією "Дніпроавіа", повідомляє "Дело".

Причини, за якими засідання перенесли, названі не були.

В АМКУ відмовилися від подальших коментарів. А МАУ в АМКУ сказали, що надішлють листа з призначенням нової дати і потім все пояснять.

Реклама:

Раніше віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесников заявляв, що альянс "Українська авіаційна група", до якої входять авіакомпанії "АероСвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа", контролюється "Приватом" Ігоря Коломойського, монополізував 60% внутрішніх пасажирських перевозок.

Він також висловив своє обурення цінами на маршруті "Київ - Дніпропетровськ", зазначивши, що АМКУ повинен розібратися в ситуації.

Довгий час інші українські перевізники не могли отримати можливість виконувати рейси до Дніпропетровська, і тільки з 27 березня 2011 року на лінію "Київ - Дніпропетровськ" вийшла авіакомпанія МАУ.

Але, як потім стало відомо, аеропорт надав дозволи лише на регулярні рейси, відмовивши МАУ в утвердженні чартерної програми.

"Дніпроавіа", до складу якої входить аеропорт "Дніпропетровськ", здійснює регулярні та чартерні авіарейси до країн Європи, Близького Сходу, СНД.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!