White stream критикує український LNG-термінал

Середа, 6 липня 2011, 15:37

Міжнародний консорціум White stream критикує плани з будівництва в Україні терміналу з прийому зрідженого газу через його дорожнечу.

Цей консорціум займається проектом з будівництва трубопроводу "Білий потік", який може пройти з Грузії до України по дну Чорного моря для транспортування газу, повідомляє "Дело".

"Ми досі вважаємо, що трубопровідний варіант набагато дешевший. Це абсолютно виправдано в контексті стратегії Південного енергетичного коридору: частина азіатського газу транспортується через Туреччину, частина - через Україну, частина в Україні залишається ", - заявив директор з корпоративного розвитку консорціуму Георгій Вашакмадзе.

За його словами, тому його компанія і не брала участь в тендері на розробку техніко-економічного підгрунтя проекту терміналу.

Реклама:

На його думку, будівництво терміналу не виключить перспектив будівництва White stream.

Україні може знадобитися велика кількість газу, і, наприклад, азербайджанський зможе поставлятися по трубопроводу, а газ з Північної Африки в зрідженому вигляді.

"Якщо у когось є зайві гроші на цю технологію, то хай будують", - зазначив Вашакмадзе.

Нагадаємо, 1 липня України оголосила тендер на розробку техніко-економічного обгрунтування терміналу.

Термінал з прийому зрідженого газу, який планується побудувати в Україні до 2014 року, планується розташувати або в районі порту "Південний", або біля Очакова, або в Березанському лимані, або на морській платформі.

Основними постачальниками газу на цей термінал, як очікується, будуть Азербайджан, Катар та країни Північної Африки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: