"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Термін дії пільгових акцизів на пальне добігає кінця

Середа, 6 липня 2011, 10:21

Верховна рада у вівторок не включила до порядку денного законопроект №8731, яким пропонувалося продовжити термін дії знижених акцизів на бензини і дизпаливо до 31 грудня 2011 року.

За включення цього документа до порядку денного засідання парламенту у вівторок проголосували всього 95 депутатів, пише газета "Комерсант-Україна".

Незважаючи на те що законопроект внесла депутат від фракції Партії регіонів Ірина Горіна, представники фракції її не підтримали.

За словами заступника голови фракції Партії регіонів у Верховній раді Михайла Чечетова, законопроект був відкладений, оскільки Кабмін поки не сформував свою позицію з цього питання.

Реклама:

"Якщо нам повідомлять про своє рішення в цю середу - проголосуємо в той же день, але поки ми не будемо розуміти, що вони хочуть, голосування не буде", - пояснив він.

Високопоставлене джерело видання в Міненерго пояснило, що проти законопроекту виступає Мінфін.

"Ми вважаємо, що припинення дії пільгових ставок приведе до різкого стрибка цін. Але в Мінфіні дотримуються іншої думки", - сказав співрозмовник видання.

Експерти ринку прогнозують, що якщо проект закону не буде прийнятий, вартість нафтопродуктів уже в серпні зросте в середньому на 50 копійок за літр.

Як повідомлялося, у квітні парламент ухвалив законопроект про зниження акцизу на бензини і дизельне паливо до 31 липня 2011 року.

Зокрема, акциз на бензин був знижений з 182 євро за тонну до 132 євро за тонну, на дизпаливо з вмістом сірки більше 0,2% - з 90 євро за тонну до 60 євро за тонну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: