Київрада затвердила договiр позики на суму 300 мільйонів доларів

Вівторок, 5 липня 2011, 18:24

Київська мiська рада затвердила договiр позики з компанiєю Kyiv Finance PLC на суму 300 млн. доларів.

За це рiшення на сесiї Київради у вiвторок проголосували 82 депутати, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Договiр позики затверджений у формi єврооблiгацiй на суму 300 млн. доларів з термiном обiгу п'ять рокiв пiд 9,375% рiчних.

Дата нарахування купона - 11 липня 2011 року, дата погашення - 11 липня 2016 року.

Реклама:

Перiодичнiсть виплати купона - двiчi на рiк, перша виплата - 11 сiчня 2012 року.

Київрада також затвердила договiр про вiдшкодування компенсацiї агентам, а також низку iнших договорiв, що стосуються випуску єврооблiгацiй.

Начальник головного фiнуправлiння Київської мiськдержадмiнiстрацiї Володимир Репiк повiдомив, що комiсiйнi лiд-менеджера - банку Creditt Suisse становлять 990 тис. доларів.

"Вони покривають всi витрати, якi пов'язанi зi структурою такого випуску. Це лiстинг, оплата юристiв, iншi витрати. Це найнижча цiна, яку мiсто отримувало за весь час, коли воно розмiщувало євробонди", - наголосив Репiк.

За його словами, заявки на придбання євробондiв подали 97 iнвесторiв. При цьому заявки на суми, що перевищують 50 млн. доларів, подали лише два iнвестори, 65 iнвесторiв одержали євробонди в обсязi до 2 млн. доларів.

Загальна сума заявок становить 825 млн. доларів, у фiналi з них залишилося 775 млн. доларів, що дало змогу знизити прибутковiсть iз 9,5% до 9,375% рiчних, уточнив Репiк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: