"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Львівський ЖЕК продає квартиру боржника, який заборгував 19 тисяч

Вівторок, 5 липня 2011, 14:29

Львівське міське комунальне підприємство "Сигнівка" (житлово-експлуатаційна контора) виставило на продаж з аукціону квартиру місцевого жителя на вулиці Городоцькій, 319 через борги за комунальні послуги в розмірі 19 тисяч гривень.

Про це сказано в повідомленні Львівської міської ради, передають "Українські новини".

"У Львові вдаються до нових методів у боротьбі зі злісними неплатниками за комунальні послуги", - сказано в повідомленні.

У повідомленні сказано, що ЖЕК неодноразово попереджав мешканця цієї квартири про необхідність погасити заборгованість, звертався в суд, однак, ці міри не допомагали, тому квартиру було виставлено на аукціон.

"Через три дні після виставлення на аукціон квартири, її власник оплатив більшу частину боргу - 10 тисяч гривень, і зобов'язався протягом місяця оплатити решту", - сказано в повідомленні.

Можливість вдаватися до таких заходів з'явилася в комунальників з 9 березня, у зв'язку із прийняттям Закону "Про виконавчу службу", що істотно розширює її можливості.

"Якщо громадянин має заборгованість більш як 9 тисяч гривень, то можна спрямовувати запит на виготовлення технічних документів у БТІ про вартість житлового приміщення, а після одержання цих документів, є право виставити квартиру на аукціон, про що боржник повідомляється попередженням", - розповіла начальник відділу житлового господарства Залізничної районної адміністрації Львова Ірина Умриш.

Також планується виставити на аукціон ще 7 квартир львів'ян, що мають заборгованість у великих розмірах.

Зі слів директора ЛКП "Сигнівка" Оксани Роман, це єдиний реальний спосіб змусити мешканців оплатити борг, оскільки всі попередження й судові позови залишаються безрезультатними й більше не є вагомими для громадян.

За інформацією департаменту житлового господарства й інфраструктури Львівської міськради, станом на 1 липня борг за квартплату жителів Львова становить 9,501 мільйона гривень, за холодну воду - 5,362 мільйона, за теплопостачання - 40,638 мільйона гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!