Дощі не зашкодять урожаю – гідрометцентр

Понеділок, 4 липня 2011, 20:35

Дощі, що тривали в Україні, не є серйозною загрозою для врожаю 2011 року, хоча і позначаться на дозріванні та збиранні деяких культур.

Про це заявив начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда на прес-конференції в Києві, передає "Радіо свобода".

За його словами, погодні умови суттєво позначилися на умовах зростання і формування врожайності багатьох сільськогосподарських структур.

"З одного боку, вони погіршили умови для дозрівання та збору врожаю, а з іншого - для пізніх культур після досить серйозної посухи відбулося суттєве поповнення запасів вологи в ґрунті, і це добре для пізніх і технічних культур", - наголосив Кульбіда.

"Гірше це вплинуло на формування урожаю плодових, томатів, оскільки в цей період спостерігався знижений температурний режим ", - зазначив начальник гідрометеоцентру.

За словами Кульбіди, за останні десять днів сума опадів у більшості регіонів Україні досягла і перевищила місячну норму, а в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Київській, частково Полтавській, Сумській та Луганській кількість опадів за даний період перевищила місячну норму втричі.

Як повідомлялося, начальник відділу агрометеорології Українського метеорологічного центру Тетяна Адаменко прогнозувала зниження врожаю картоплі через посуху на початку травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!