"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

QIWI каже, що працює в Україні легально

Понеділок, 4 липня 2011, 18:58

"Об'єднана система моментальних платежів", що надає сервіс платежів під брендом QIWI, вважає, що діяльність сервісу в Україні відповідає вимогам українського законодавства.

Також "Об'єднана система моментальних платежів" вважає, що робота сервісу не вимагає додаткових схвалень і узгоджень, в тому числі з боку Національним банком.

Про це йдеться в повідомленні "Об'єднаної системи моментальних платежів", передає "Дело".

"Діяльність платіжного сервісу QIWI повністю відповідає вимогам чинного законодавства і не вимагає додаткових схвалень і узгоджень, так як не є платіжною системою", - наголошується в повідомленні.

Реклама:

Компанія наголошує, що жодних запитів або звернень щодо надання інформації про діяльність платіжного сервісу QIWI від Нацбанку не надходило.

"Але ми будемо раді надати при необхідності відповідну інформацію", - наголошується в повідомленні.

"Об'єднана система моментальних платежів" підкреслює, що QIWI - не окрема платіжна організація або система, як зазначає у своїй заяві НБУ, а комплекс технічних і технологічних рішень, які забезпечують взаємодію між провайдерами та їх клієнтами.

Першого липня, Національний банк заявив про те, що електронна платіжна система "Яндекс.Деньги" і міжнародний платіжний сервіс QIWI на даний момент не мають права надавати свої послуги на території Україні.

Нагадаємо, в березні цього року компанія "Яндекс" заявила, що її сервіс онлайн-платежів "Яндекс.Деньги" став доступний для українських користувачів Інтернету.

У середині червня про запуск свого бренду на українському ринку оголосив найбільший російський оператор моментальних платежів - холдинг QIWI.

На даний момент під брендом QIWI в Україні працює більше 10 тисяч пунктів прийому платежів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!