Янукович хоче по-новому виводити гроші на Кіпр?

Понеділок, 4 липня 2011, 15:55

Президент Віктор Янукович сподівається, що у вересні-жовтні між Україною та Кіпром буде підписано нову угоду про уникнення подвійного оподаткування.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом Кіпр Дімітрісом Хрістофіасом, повідомляє УНІАН.

Крім того, президенти обох країн повідомили, що найближчим часом має бути підписана угода про розвиток інвестиційних відносин.

Як наголосив Янукович, Кіпр є стратегічним партнером України по залученню інвестицій.

Він нагадав, що торік в Україну з Кіпру надійшло більше 11 мільярдів доларів інвестицій, і завдяки цьому було створено більше 300 підприємств в Україні. У свою чергу, Україна інвестувала більше 6 мільярдів доларів в економіку Кіпра.

"Це майже вполовину менше", - констатував Янукович, наголосивши на важливості розвитку договірної бази у цій сфері.

Крім того, у присутності президентів України та Кіпру була підписана міжурядова угода про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Документ визначає порядок взаємної охорони інформації з обмеженим доступом у процесі співробітництва, пов'язаного з обміном такою інформацією", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, в Україні досі діє угода про уникнення подвійного оподаткування з Кіпром, укладена ще за часів СРСР.

Номінально з 2004 року Кіпр не є офшором, але його законодавство дозволяє українським компаніям виводити туди гроші і платити там податки за значно нижчими ставками, ніж в Україні. Кіпр - є головним інвестором в економіку України, хоча насправді це є виведені українські гроші.

Верховна Рада більше трьох разі зривала голосування за розірвання цієї угоди. Стабільно не голосують фракції Партії регіонів та КПУ.

Українська влада заявляє, що це кіпріоти відмовляються розривати угоду. Водночас на Кіпрі стверджують, що справу затягує українська влада, щоб підкоригувати Податковий кодекс.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: