Арбузов запевняє, що виконав всі накази МВФ

Понеділок, 4 липня 2011, 15:52

Національний банк заявляє, ща за підсумками другого кварталу 2011 року виконав усі зобов'язання в сфері валютно-курсової політики, взяті в рамках спільної з МВФ програми.

Про це йдеться в повідомленні НБУ.

"Так, фактичний обсяг чистих міжнародних резервів перевищує їх нижню межу, передбачену програмою, а щоденні відхилення офіційного курсу гривні від її ринкових котирувань не виходили за межі ±2 %", - зазначає Цкнтробанк.

Зокрема, додає регулятор, упродовж другого кварталу вони знаходилися в діапазоні від 0 % до -0,27 %.

Реклама:

"За умов коливання попиту та пропозиції на міжбанківському валютному ринку, Національний банк проводив у червні інтервенції як з продажу іноземної валюти, так і з її купівлі", - йдеться в повідомленні.

За даними НБУ, протягом місяця ринкові котирування гривні відносно безготівкового долара знизилися на 0,04 % - до 7,9812 гривні за долар, а готівкового, за операціями з продажу населенню доларів - на 0,01 % - до 7,9991 гривні за долар на 29 червня.

"Офіційний курс гривні до долара з початку червня знизився на 0,02 % - до 7,9723 гривні за долар. Відносно ж євро гривня за офіційним курсом знецінилася на 1,09 % - до 11,5 гривні за євро, а до російського рубля - дещо укріпилася - до 2,8396 гривні за 10 рублів", - резюмує Нацбанк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!