"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна поспішає продати "Дніпроенерго"

Понеділок, 4 липня 2011, 15:24

Фонд держмайна вирішив змістити строки розміщення оголошення про продаж 25% акцій енергогенеруючої компанії ПАТ "Дніпроенерго" з жовтня на вересень 2011 року.

Про це повідомив Фонд в понеділок, інформує "Інтерфакс-Україна".

Рішення про коригування щомісячного плану-графіка виставлення на продаж у третьому-четвертому кварталах 2011 року пакетів акцій енергокомпаній ФДМУ прийняв у зв'язку зі зверненням НАК "Енергетична компанія України".

Відкоригований документ також передбачає зсув термінів подачі оголошення про продаж енергопостачальних компаній "Донецькобленерго" - 40,061% і "Чернівціобленерго" - 45% з жовтня на вересень, а також перенесення оголошення про продаж "Дніпрообленерго" - 50% і "Крименерго" - 45% з вересня на жовтень.

Реклама:

Як і раніше було заявлено, торги з продажу "Західенерго" - 45,103%, "Київенерго" - 25%, "Закарпаттяобленерго" - 50% і "Черкасиобленерго" - 21% будуть оголошені в серпні, оголошення про продаж "Вінницяобленерго" 50% - у вересні, а оголошення про приватизацію "Тернопільобленерго" - 25,999% - в жовтні.

Як повідомлялося, конкурси відбудуться через 50 днів після того публікації оголошень, а у випадку з "Черкасиобленерго", акції якого будуть реалізовані на біржі, - через 30 днів після публікації оголошення.

ФДМ розраховує в 2011 році виручити від продажу енергокомпаній близько 6 мільярдів  гривень.

НАК "Енергетична компанія України" в даний час належить 70,1034% акцій "Західенерго", по 50% +1 акція "Дніпроенерго" і "Київенерго", по 75% акцій "Вінницяобленерго", "Дніпрообленерго", "Закарпаттяобленерго", за 70% акцій "Крименерго" і "Чернівціобленерго", 65,06% акцій "Донецькобленерго", 50,99% акцій "Тернопільобленерго" і 46% акцій "Черкасиобленерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!