"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Ахметова і Колеснікова отримала 4G без черги

Понеділок, 4 липня 2011, 10:43

Телекомунікаційна компанія "ММДС-Україна", співзасновниками якої є "СКМ", а також компанії, близькі до віце-прем'єра Бориса Колеснікова, першою серед всіх українських операторів отримала можливість розвивати зв'язок четвертого покоління LTE.

Сталося це завдяки тому, що Кабмін своєю постановою від 16 травня вніс зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України, пише газета "Дело".

Тепер діапазон 2500-2690 МГц можна використовувати для будівництва мереж зв'язку четвертого покоління - LTE.

Ексклюзивну ліцензію на ці частоти отримала саме "ММДС Україна".

Реклама:

До внесення нещодавніх змін компанія розвивала на цих частотах мережу ще одного стандарту бездротового зв'язку - WiMax.

Для держави несподівана поява радіочастотного діапазону під 4G у власності у одного гравця призведе до недоотримання в бюджет кількох мільярдів гривень, зазначає видання.

Експерти вважають, що співзасновники "ММДС-Україна" не будуть вкладати багатомільйонні інвестиції, необхідні для будівництва мереж четвертого покоління, в непрофільний для себе бізнес.

Тобто, компанію або продовжать продавати, або спробують інтегрувати з мобільним оператором "Астеліт", 45% якої належить "СКМ".

Такий варіант дозволить їй теоретично пропустити стадію третього покоління й сконцентруватися на розвитку більш швидкісного і досконалого стандарту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: