"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати пропонують приватизувати "Зорю-Машпроект"

Понеділок, 4 липня 2011, 09:47

Депутати Верховної ради від бiльшостi Валерiй Камчатний та Iван Сiдельник пропонують дозволити приватизацiю розробника i виробника газотурбiнного обладнання - державного пiдприємства "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування (НВКГ) "Зоря-Машпроект".

Вiдповiдний законопроект №8734 про внесення змiн до перелiку пiдприємств, що не пiдлягають приватизацiї внесений до Верховної ради 1 липня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згiдно з пояснювальною запискою до законопроекту, виключення НВКГ "Зоря-Машпроект" iз перелiку заборонених до приватизацiї пiдприємств забезпечить створення сприятливих умов для залучення iнвестицiй.

Це сприятиме модернiзацiї основних фондiв пiдприємства i нарощуванню ним обсягiв виробництва, впровадженню новiтнiх технологiй, зниженню енергоємностi виробництва, а також збiльшенню доходiв держбюджету.

Реклама:

На думку авторiв законопроекту, подальше перебування НВКГ "Зоря-Машпроект" у державнiй власностi є недоцiльним.

Як повiдомлялося, Кабінет міністрів у червні внiс до Верховної ради законопроект, яким пропонує скоротити перелiк заборонених до приватизацiї пiдприємств, однак НПК "Зоря-Машпроект" у цьому перелiку збережено.

ДП "НВКГ "Зоря-Машпроект" - монополiст на ринку СНД у сферi розробки та виробництва газових турбiн для кораблiв вiйськового флоту.

Майже вся продукцiя НВКГ йде на експорт. Найбiльшi партнери - РФ, Бiлорусь, Iран, Сiнгапур, Iндiя, КНР.

Iз сiчня 2011 року за рiшенням уряду пiдприємство входить до складу створюваного державного концерну "Укроборонпром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!