У Януковича хочуть домовитися з ЄС до кінця року

Неділя, 3 липня 2011, 12:35

Україна має чітку політичну волю завершити переговорний процес щодо укладення угоди про асоціацію з Євросоюзом до кінця 2011 року.

Про це заявив радник президента Андрій Гончарук у телемості між Києвом, Варшавою та Москвою, який організував польський телеканал Public Television News Channel, повідомляє прес-служба президента.

За словами Гончарука, в Україні задоволені перебігом переговорів з ЄС щодо укладення угоди.

Він також висловив надію на підтримку головуючої в Раді ЄС Польщі у питанні збільшення коштів, передбачених у бюджеті ЄС на потреби "Східного партнерства" на 2014-2020 роки.

Відповідаючи на питання щодо судових справ в Україні, в яких фігурують представники опозиції, Гончарук підкреслив, що ці справи не мають жодного політичного підтексту.

"Позиція глави української держави у питанні боротьби з корупцією однозначна і принципова - високопосадові, які порушують українське законодавство, незалежно від своїх політичних уподобань, мають за це відповідати", - сказав радник президента.

Він висловив упевненість, що остаточну крапку в справах щодо осіб, які підозрюються в корупції, поставить суд.

Відповідаючи на питання щодо наслідків для країн Європи погіршення економічного стану в Білорусі, Гончарук наголосив, що Україна зацікавлена в економічній стабільності в Білорусі, оскільки ця країна є вагомим торгівельним партнером держави.

Радник президента зазначив, що в країні уважно слідкують за ситуацією в Білорусі і підкреслив, що Україна виступає проти політики міжнародної ізоляції цієї країни.

Як повідомлялося, днями посол Польщі в Україні Хенрік Літвін заявив, що підписання договору про асоціацію між Україною та ЄС технічно можливо не раніше другої половини 2012 року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!