Арбузов заборонив "Яндекс.Деньги" та QIWI

Неділя, 3 липня 2011, 12:01

Електронна платіжна система "Яндекс.Деньги" і міжнародний платіжний сервіс QIWI на даний момент не мають права надавати свої послуги на території Україні.

"Робота двох російських платіжних систем - електронної платіжної системи "Яндекс.Деньги" та міжнародного платіжного сервісу QIWI - в Україну є незаконною", - заявляє Національний банк України, інформує "Дело".

В НБУ зазначають, що згідно українського законодавства, "правила міжнародної платіжної системи, платіжною організацією яка є резидентом, мають бути узгоджені платіжною організацією цієї платіжної системи з НБУ".

Крім того, "договори, укладені установами-резидентами про членство або про участь у міжнародних платіжних системах, створених нерезидентами України, повинні бути зареєстровані в Національному банку України".

Реклама:

За інформацією Нацбанку, ні міжнародний платіжний сервіс QIWI, ні платіжна система "Яндекс.Деньги" необхідних дій не здійснили. Таким чином, надання їх послуг на території України є незаконним.

У березні цього року компанія "Яндекс" заявила, що її сервіс онлайн-платежів "Яндекс.Деньги" став доступний для українських користувачів інтернету.

Нагадаємо, в середині червня про запуск свого бренду на українському ринку оголосив найбільший російський оператор моментальних платежів - холдинг QIWI.

На даний момент під брендом QIWI в Україні працює більше 10 тисяч пунктів прийому платежів - платіжних терміналів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!