"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Deutsche Bank позбувся 90% держоблігацій Італії

П'ятниця, 29 липня 2011, 19:41

Найбільший німецький банк Deutsche Bank за півроку скоротив свій пакет державних облігацій Італії майже на 90%.

На кінець 2010 року Deutsche Bank був утримувачем 8 млрд. євро суверенних боргів Італії, а до кінця липня обсяг італійських облігацій в його портфелі становив вже 997 млн. євро, повідомляє портал "Дело".

При цьому загальний обсяг боргів проблемних країн єврозони - PIGS (Португалія, Ірландія, Греція, Іспанія), викуплених банком, скоротився за цей період на 70% - до 3,7 млрд. євро.

Інформація про те, що Німеччина, країна - локомотив економіки, який страждає від боргових проблем єврозони, позбувається від ризикованих активів, "вразила" колишнього прем'єр-міністра Італії, який обіймав також посаду голови Єврокомісії з 1999 по 2004 рік, Романо Проді.

Реклама:

"Це демонстрація відсутності солідарності, яка може привести до самогубства. Це означає кінець будь-яких взаємин, заснованих на її принципах (солідарності) і говорить про те, що всі грають в цю гру поодинці", - цитує Проді газета Corriere della Sera.

"А те, що все це йде з боку Німеччини, країни, яка проявляла найбільшу розсудливість і розуміння по відношенню до своїх партнерів ще в минулому році, привело мене в абсолютне сум'яття", - наголосив політик.

Фінансові справи Італії - третьої за величиною економіки єврозони - значно погіршилися за останні кілька місяців.

Країна має найбільший суверенний держборг у Європі, він становить 120% ВВП, що в процентному відношенні нижче, ніж у Греції (140% ВВП), проте в абсолютних цифрах це близько 1,8 трлн. євро, і закривати такі фінансові діри Євросоюз не зможе.

Для порівняння - держборг Греції - 350 млрд. євро, тобто приблизно в п'ять разів менше італійського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: