Власники українських бірж отримали дозвіл АМКУ на злиття

П'ятниця, 29 липня 2011, 16:58

Антимонопольний комітет України дав дозвіл "Фондовій біржі РТС" на об'єднання з "Московською міжбанківською валютною біржею" (ММВБ).

Про це повідомляє мережеве видання "Мінфін" із посиланням на джерело в українському уряді.

Схема об'єднання двох бірж передбачає реорганізацію ЗАТ "ММВБ" у формі приєднання до нього ВАТ "РТС".

Відповідно до угоди, акціонери РТС, зокрема "Ренесанс Капітал", "Атон", Альфа-банк, "Трійка Діалог" і "Да Вінчі", отримають 35% вартості своїх пакетів грошовими коштами, а 65% - частками в об'єднаній біржі.

Реклама:

Крім того, передбачений опціон на зворотний викуп у акціонерів РТС акцій ММВБ на загальну суму 36,4 млрд. рублів, якщо протягом двох років біржовий холдинг не вийде на IPO.

29 червня ММВБ і РТС підписали юридично зобов'язуючий договір про злиття.

Договір набуде чинності після схвалення операції акціонерами обох бірж і Федеральною антимонопольною службою Росії.

Збори акціонерів бірж заплановані на 5 серпня. Як відомо, РТС і ММВБ є акціонерами українських фондових майданчиків ПФТС і "Українська біржа".

На початку лютого 2011 року російська біржа ММВБ досягла попередньої домовленості про придбання контрольного пакета акцій іншої великого фондового майданчика Росії - біржі РТС.

Кількома днями пізніше голова ради директорів РТС Жак Дер Мегредічян висловив припущення, що слідом за своїми материнськими структурами - російським фондовими майданчиками ММВБ і РТС - можуть об'єднатися ПФТС і "Українська біржа".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!