Fitch покращив прогноз за рейтингами Києва

П'ятниця, 29 липня 2011, 15:59 -

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило прогноз за довгостроковими рейтингами Києва з "негативного" до "стабільного".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Fitch.

Також агентство підтвердило довгострокові рейтинги міста в іноземній і національній валюті на рівні "B-", короткостроковий рейтинг в іноземній валюті на рівні "B" і національний довгостроковий рейтинг на рівні "ВВВ+ (ukr)".

Відповідно до прес-релізу, рейтинги міста відображають зниження короткострокового ризику рефінансування у зв'язку з погашенням у липні 2011 року облігацій, що є участю в кредиті, на суму 200 млн. доларів і зважаючи відновлення місцевої економіки.

Реклама:

Також рейтинги враховують очікування поліпшення бюджетних показників міста в 2011-2012 роках із поступовим підвищенням маржі, що буде згладжувати короткострокову заборгованість.

Fitch відзначає, що позитивна рейтингова дія можлива в разі поліпшення показників виконання бюджету міста при операційній маржі більше 5% в 2011-2012 роках і стримуванні прямого боргу на рівні менше 50% поточних доходів.

Водночас, борг/прямий ризик або збільшення ризику рефінансування вище очікуваних показників можуть зумовити негативну рейтингову дію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: