Думка експерта: Україна експортує 22 мільйони тонн зерна

П'ятниця, 29 липня 2011, 14:55

Експорт зернових в 2011/12 році становитиме 21-22 мільйони тонн зерна, що майже в два рази вище ніж за 2010/11 маркетинговий рік.

Такий прогноз озвучила "Економічній правді" старший аналітик Dragon Capital Тамара Левченко.

На 27 липня в Україні зібрано 27,2 мільйона тонн зерна при середній врожайності 2,95 тонна/га.

Реклама:
"Дані представлені в бункерній вазі і в цілому відповідають нашим прогнозам річного врожаю в 45 мільйонів тонн у чистій вазі, або близько 47 мільйонів тонн у бункерній вазі", - сказала вона.

Левченко додала, що після закінчення збирання ранніх зернових на початку серпня, українські фермери приступлять до жнив пізніх зернових (в т. ч. кукурудзи), соєвих бобів та соняшнику.

"Урожай кукурудзи прогнозується в розмірі 17 мільйонів тонн у чистій вазі, що на 40% більше завдяки збільшенню посівних площ і підвищенню врожайності", - спрогнозувала експерт.

Крім того, підкреслила Левченко, очікується, що дощова погода в Україну, що спостерігалася протягом поточного місяця, позитивно вплине на пізні культури, сприяючи подальшому підвищенню їх врожайності.

Як повідомлялося, Міністерство аграрної політики і продовольства підвищило прогноз урожаю зерна на 8,5%, або 4 мільйони тонн до 51 мільйона тонн.

20 липня міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що міністерство підвищило прогноз урожаю зерна на 4,4%, або 2 мільйони тонн до 47 мільйонів тонн в 2011 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!