Київ пообіцяв зруйнувати ТЦ над станцією метро "Театральна"

П'ятниця, 29 липня 2011, 13:41

Київська міська державна адміністрація ініціює знесення торгово-офісного центру на вулиці Богдана Хмельницького, 7 над станцією метро "Театральна".

Про це сказано в повідомленні міськадміністрації, передають "Українські новини".

На виконання доручення голови Київміськадміністрації Олександра Попова в Києві було проведено перевірку конфліктних об'єктів будівництва.

Тимчасова комісія з перевірки об'єктів, що будуються в центральній історичній частині Києва, виявила низку порушень різного характеру й направила свої висновки в правоохоронні органи, прокуратуру й суд.

Реклама:

"Зараз всі документи, у тому числі й щодо знесення ТОЦ на Хмельницького, 7, перебувають у суді, а забудовник не має дозволу на виконання будівельних робіт", - цитує прес-служба заступника голови міськадміністрації Михайла Кучука.

Він зазначив, що міська влада оперативно реагує на сигнали про порушення при будівництві й з виїздом на місце з'ясовує всі обставини.

"Так, наприклад, за проектом на вул. Флоренції, 9А мала бути реконструкція насосної станції, підвального теплопункту, однак ці об'єкти було знесено й забудовник запланував будувати офісне приміщення. Зараз роботи зупинено, всі дозволи - скасовано", - сказано в повідомленні.

При цьому він вказав на складності в роботі із зупинення будівництва об'єктів, дозволи на які було видано кілька років тому.

Як повідомлялося, у квітні Попов прогнозував подальший судовий розгляд щодо будівництва на ділянці над метро "Театральна".

Київський апеляційний господарський суд 28 березня скасував рішення Господарського суду Києва, що визнав законним договір купівлі-продажу земельної ділянки площею 0,0847 га по вул. Богдана Хмельницького, 7, укладений між Київською міською радою й підприємством "Альянс-Центр".

В 2007 році будівництво ТОЦ у районі метро "Театральна" було визнано небезпечним для метро.

Слідом за цим Київська міська рада скасувала попереднє рішення про землевідведення.

Але забудовник із цим не погодився й оскаржив рішення в суді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!