"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євро дешевшає через рішення Moody's

П'ятниця, 29 липня 2011, 12:12

Долар відчуває сильний тиск у п'ятницю, опустившись до мінімуму чотирьох місяців проти єни через відсутність прогресу в питанні підняття межі держборгу США.

В той же час долар отримав перепочинок по відношенню до корзини валют після рішення агентства Moody's поставити рейтинг Іспанії на перегляд у бік зниження, повідомляє Reuters.

Внутрішня боротьба республіканців не дала шансу американським законодавцям у четвер просунутися ні на йоту до досягнення єдності думок про скорочення дефіциту бюджету США і збільшення стелі держборгу, що так необхідно Штатам, щоб не допустити дефолту першої економіки світу.

Ці події тиснули на американську валюту всю минулу частину торгів, відправивши долар до мінімуму чотирьох місяців в парі з єною на позначці 77,43 єни.

Реклама:

До 10.30 долар втрачав до японської валюти 0,15 відсотка, перебуваючи на 77,59 єни.

"Люди злякалися і продають долар ... Якщо долар в парі з єною піде нижче рівня 77 єни, це відкриє шлях до зміцнення японської валюти до рекордного максимуму на 76,25 єни, що різко підвищить ймовірність проведення Банком Японії валютної інтервенції", - сказав один трейдер в японському банку на умовах анонімності.

Міністр фінансів Країни висхідного сонця Йосіхіко Нода заявив в п'ятницю рано вранці, що хотів би ретельно оцінити, скільки ще часу японська влада зможу не втручатися у валютний ринок.

Тим часом, єдина європейська валюта втратила всі набрані за минулу частину торгів позиції після того, як стало відомо, що рейтингове агентство Moody's поставило кредитний рейтинг Іспанії на перегляд з можливістю зниження з посиланням на зрослу вразливість державних фінансів Іспанії.

До 10.30 євро в парі з доларом торгувалася за курсом 1,4210, що нижче початку торгів на 0,45 відсотка.

На тлі слабкості євро індекс долара до 10.30 показував зростання на 0,2 відсотка до позначки 74,365 пункту, хоча до оголошення агентства Moody's індекс знаходився поблизу рівня 74,02 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!