"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долар торгується біля рекордних мінімумів

П'ятниця, 29 липня 2011, 10:05

Курси японської єни і швейцарського франка до долара США перебувають у рекордних максимумів у ході торгів у п'ятницю через нездатність американських політиків досягти компромісу з питання підвищення ліміту держборгу.

Така ситуація загрожує країні технічним дефолтом вже 2 серпня, повідомляє агентство Bloomberg, передає "Інтерфакс".

Японська єна у п'ятницю зміцнилася до позначки 77,513 єни за долар проти 77,674 єни за долар за підсумками торгів у четвер.

Раніше в ході сесії в п'ятницю курс японської нацвалюти в парі з доларом піднімався до 77,48 єни - максимуму з 17 березня, коли був зафіксований рекорд вартості єни в післявоєнний період.

Реклама:

Євро в парі з японською нацвалютою торгувався на рівні 111,09 єни в порівнянні з 111,34 єни за підсумками торгів 28 липня.

Курс євро вранці в п'ятницю практично не змінився до долара і становив 1,4332 порівняно з 1,4334 на закриття торгів у Нью-Йорку днем раніше.

Швейцарський франк піднявся до 79,99 сантима за долар проти 80,12 сантима в четвер.

Напередодні курс швейцарської валюти піднімався до історичного максимуму в 79,9 сантима за долар.

У четвер Палата представників Конгресу США, всупереч початковим планам, не стала голосувати по законопроекту про скорочення бюджетних витрат, який пропонував спікер Джон Бейнер, оскільки законопроект викликав протидію з боку консервативних республіканців.

Проте підтримки не має і конкуруючий законопроект, розроблений сенатором-демократом Гарі Рейдом. Дві партії як і раніше не можуть прийти до згоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!