"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Парцхаладзе хоче, щоб землю давали за 60 днів

П'ятниця, 29 липня 2011, 09:21

Конфедерація будівельників України розробить законопроект, яким системи реєстрації земельних ділянок і об'єктів нерухомості будуть об'єднувати в один кадастр.

"Ми хочемо внести зміни у виділення землі - це буде новий закон. Ми б хотіли виділення земельної ділянки скоротити з 275 до 60 днів", - говорить голова ради директорів конфедерації Лев Парцхаладзе, повідомляє "Дело".

Також, за його словами, законопроектом планується спрощення процедури відведення земельних ділянок при наданні їх у користування та продаж, спрощення процедури продовження договорів оренди.

"Ми хочемо скоротити термін землевідведення з 522 до 116 днів", - продовжує Парцхаладзе. Розробити та подати громадськості на обговорення законопроект планується протягом місяця.

Реклама:

Була порушена і тема корупційних схем при продажі / купівлі земель.

Депутат Верховної ради Криму Олександра Кужель повідомила, що громадяни постійно стикаються з махінаціями при операціях з нерухомістю через непрозорі змін реєстру майна.

Вона вважає, що реєстрація об'єкта і землі має відбуватися разом.

"Ви б бачили, яка величезна кількість скарг, коли людина купує об'єкт, перевіряє в БТІ, що земля належить цьому об'єкту, а протягом моменту покупки земля переоформляється і виходить, що умовно його будинок стоїть на чужій землі. Безліч громадян не можуть оформити на себе земельні ділянки 3-5 років, тому що органи влади не видають їм на руки оформлені документи, посилаючись на відсутність бланків", - резюмує Кужель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: