Головного торговця українською зброєю не пустили до Іраку

П'ятниця, 29 липня 2011, 09:11

Іракська сторона відмовила у видачі в'їзної візи в країну главі українського концерну "Укроборонпром" Дмитру Саламатіну.

Про це свідчить лист, направлений держкомпанії "Укрспецекспорт" Міністерством оборони Іраку, повідомляє "Фокус".

У листі говориться, що МЗС країни не зміг вчасно видати візи Саламатіну і заступнику глави "Укрспецекспорту" Георгію Мазурову.

Видання повідомляє, що ще на минулому тижні Саламатін у складі української делегації мав вирушити до Іраку для участі в переговорах з чиновниками Іракського міністерства оборони.

В ході переговорів сторони повинні були обговорити виконання поточного контракту на поставку в близькосхідну країну шести літаків і 420 БТР на загальну суму в 556 мільйонів доларів.

Візи були узгоджені лише частині делегації, в тому числі гендиректору "Укрспецекспорту" Дмитру Перегудову.

Джерело видання в "Укроборонпрому" повідомило, що, в кінцевому рахунку, до Іраку чиновники так і не полетіли.

За словами співрозмовника, в Іраку українська делегація не почула нічого нового - іракська сторона нібито підтвердила, що співпрацювати з Україною вона готова тільки після повернення старої схеми, в яку був включений американський посередник і українська дочірня компанія "Укрспецекспорту" "Прогрес".

Проте, керівництво "Укроборонпрому" навряд чи погодиться на повернення до старих умов роботи.

Принаймні, з наявного в розпорядженні "Фокуса" наказу "Укрспецекспорту" від 27 липня ясно випливає, що керівництвом концерну прийнято рішення зовсім ліквідувати "Прогрес".

 

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: