Волга заявив, що його хочуть убити

Четвер, 28 липня 2011, 17:46

Колишній голова Держкомісії з врегулювання ринків фінансових послуг Василь Волга вважає, що його життю загрожує небезпека.

Про це він заявив у СІЗО під час візиту омбудсмана Ніни Карпачової, повідомляє її прес-служба.

Так, Волга зробив усну заяву про можливу загрозу його життю. Він також вважає кримінальну справу стосовно нього замовною і не визнає себе винним.

Представники уповноваженого з прав людини надали Волзі роз'яснення щодо порядку оскарження рішення суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, дій органу досудового слідства, ознайомили, на його прохання, з повноваженнями омбудсмана та зверненням його дружини до Карпачової.

Реклама:

"Омбудсман наголошує, що під час розгляду питання щодо обрання Василю Волзі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою суд не врахував належним чином такі обставини, як наявність у нього чотирьох дітей, троє з яких є неповнолітніми, а також постійного місця проживання та роботи", - сказано у повідомленні.

Карпачова вважає, що обрання Волзі запобіжного заходу, не пов'язаного з позбавленням волі, "відповідало б послідовному впровадженню в каральну політику держави гуманних заходів поводження з людиною".

Як відомо, у вівторок Волга був затриманий слідчим ГПУ спільно з працівниками Служби безпеки України за скоєння злочину, пов'язаного з корупцією і доставлений в ізолятор тимчасового утримання.

Пізніше з'явилася інформація, що 15 липня співробітники Генпрокуратури затримали директора департаменту юридичного забезпечення Держфінпослуг Євгена Гантімурова і колишнього помічника керівника Держфінпослуг Олега Чернушенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!